درمان کیست مویی با لیزر و عمل سرپایی

دانستنیهای سلامت و پزشکی، بهترین پزشکان، بهترین روش های درمان بیماری ها

درمان کیست مویی با لیزر و عمل سرپایی

۵۴ بازديد

با توجه به اینکه کیست مویی یک عارضه عفونی است، درمان این عارضه ارتباط مستقیمی با زمان مراجعه بیمار به پزشک و نوع بیماری دارد. باید خاطر نشان کرد که تنها راه درمان قطعی کیست مویی یا پیلونیدال جراحی و لیزر است و هرچقدر درمان کیست مویی بیشتر به طول بیانجامد، بیمار درد و ناراحتی بیشتری را تجربه می‌کند.

درمان کیست مویی با لیزر و بدون جراحی

روش درمان کیست مویی با لیزر و بدون جراحی به عنوان یکی از نوین ترین روش های درمان این عارضه شناخته می‌شود که بصورت سرپایی و معمولا در مطب پزشک انجام می شود.

لیزر کیست مویی یک روش امن برای درمان این عارضه شناخته می‌شود که تا حد زیادی جایگزین جراحی شده و تاکنون رضایت بیش از ۹۰ درصد بیماران را جلب کرده است.

در عمل سرپایی لیزر کیست مویی با استفاده از اشعه یکپارچه لیزر، اقدام به تخلیه و برداشتن بافت کیست مویی می‌کنند. برشی که در روش لیزر ایجاد می شود معمولا جزئی است و در مقایسه با جراحی در زمان سریع تری ترمیم می‌شود. البته این موضوع به میزان پیشرفت عفونت و وسعت بیماری هم وابسته است.

بیمارانی که ترس از عمل جراحی و اتاق عمل دارند یا نگران عودهای مکرر یا عوارض جراحی هستند، روش لیزر درمانی را انتخاب می‌کنند. درمان کیست مویی با لیزر، با بی حسی موضعی انجام می‌شود و مدت زمان انجام آن کمتر از ۳۰ دقیقه است و بیمار بلافاصله بعد از عمل می‌تواند به منزل برگردد.

تخصص و تجربه پزشک و دستگاه های مورد استفاده در درمان کیست مویی با لیزر، تاثیر زیادی در نتیجه لیزر دارند که باید به آنها توجه شود. درمان کلینیک یکی از مراکز تخصصی درمان سینوس و سایر بیماری های نشیمنگاهی با لیزر است که تمامی عمل ها توسط دکتر متخصص علیرضا زارعی انجام می‌شود و این کلینیک تاکنون بیش از هزاران رضایت بیمار را داشته است.

مزایای لیزر کیست مویی در مقایسه با جراحی

بخشی از مهم ترین مزایای لیزر درمانی کیست مویی به شرح زیر است:

  • کاهش میزان خونریزی: به علت انعقاد خون و بسته شدن عروق کوچک توسط لیزر، خونریزی حین عمل کیست مویی یا سینوس پیلونیدال به حداقل می‌رسد.
  • ترمیم عصب های قطع شده حین عمل کیست مویی با لیزر
  • کاهش احساس درد
  • از بین رفتن ریشه های احتمالی باقی مانده از بیماری، چرا که دی اکسید کربن هنگامی که به بستر زخم تابانده می‌شود به عمق آن نفوذ کرده و باعث از بین رفتن ریشه های باقی مانده احتمالی حین لیزر کیست مویی خواهد شد.
  • درمان با لیزر در یک جلسه نیم ساعته انجام می‌شود و بیمار بدون نیاز به بستری و گذراندن دوران نقاهت، در سریع ترین زمان به بسیاری از فعالیت های خود باز می‌گردد.
  • همچنین روش لیزر از دقت بالایی برخوردار است و برخلاف جراحی هیچ عوارضی به همراه ندارد

هزینه درمان کیست مویی

هزینه درمان کیست مویی با لیزر شامل پوشش بیمه تامین اجتماعی نیست. اما بسته به نوع بیمه تکمیلی‌تان، معمولا بخشی از این هزینه توسط بیمه تکمیلی به شما پرداخت می‌شود.

چون عمل لیزر کیست مویی کمتر از ۶ ساعت طول می‌کشد و بصورت سرپایی انجام می‌شود، تحت پوشش بیمه عادی نیست اما هزینه آن با جراحی کیست مویی تفاوت چندانی ندارد و نیازی به نگرانی نیست. همچنین اگر قبل از عمل عضویت یک بیمه تکمیلی را داشته باشید، ممکن است بخشی از هزینه لیزر کیست مویی را دریافت کنید.

برای تعیین هزینه لیزر نیاز به انجام معاینه و بررسی شرایط بیماری هم می‌باشد. زیرا باید میزان پیشرفت عفونت بیماری و وسعت کیست مویی تشخیص داده شود. همچنین هزینه لیزر کیست مویی در تهران و سایر شهرها می‌تواند متفاوت باشد، زیرا عوامل مختلفی مثل دستمزد پزشک و کلینیک هم در تعیین این هزینه تاثیر گذارند.

درمان کیست مویی از طریق جراحی

جالب است بدانیم که امروزه در مورد وسعت جراحی برای برداشتن کیست مویی (سینوس مویی) و اینکه چه اقدامی را باید در مورد محل جراحی انجام داد، بین جراحان اختلاف نظر وجود دارد.

به عبارت ساده تر اگر بیمار در مراحل اولیه ایجاد کیست به پزشک مراجعه کند و همچنین اندازه کیست کوچک باشد، می‌توان آن را برداشت و به طور اولیه بخیه زد و زخم را ساده بست.

اما در صورت بروز کیست خیلی بزرگ یا عفونی دیگر نمی‌توان آن را پانسمان کرد، چرا که زخم دچار مشکل و عفونت می‌شود. از همین رو پس از برداشتن ضایعه، محل جراحی بخیه زده نمی‌شود و باز می‌ماند تا خود به خود و از داخل ترمیم شود. باز گذاشتن محل جراحی ریسک عفونت را کاهش می‌دهد.

بنابراین برای عمل جراحی کیست مویی مزمن می‌توان از دو طریق عمل کیست مویی بسته و باز اقدام نمود که در ادامه به شرح تفصیلی آن می‌پردازیم.

جراحی باز

این عمل با بی حسی موضعی، نخاعی و یا بیهوشی عمومی صورت می‌گیرد. همچنین در این روش بافت حاوی کیست به طور کامل خارج خواهد شد، چرا که در صورت عدم خروج کامل کیست احتمال بازگشت مجدد بیماری وجود خواهد داشت.

به همین خاطر می‌توان از تزریق مواد رنگی قبل از شروع عمل کمک گرفت تا مسیر سینوس بطور دقیق مشخص شود. البته این اقدام معمولا انجام نمی‌شود، زیرا این احتمال وجود دارد که حین جراحی مواد رنگی منتشر شود و منجر به وسعت غیر ضروری عمل شود .

بعد از خارج کردن کیست، محل جراحی باز گذاشته می‌شود و با گاز استریل پر خواهد شد. بعد از عمل هر روز باید اقدام به تعویض پانسمان و گاز استریل نمود و همچنین بهتر است زخم را با سرم نمکی شست و شو داد.

جالب است بدانید برای بسته شدن محل جراحی می توان از ژل یا پمادهای تسریع کننده رشد بافتی کمک گرفت. سپس زخم باید مجددا با گاز مرطوب پر شود. زخم ممکن است در روزهای اول ترشح زیادی داشته باشد که غیر طبیعی نبوده و عفونی نیست.

اگر داخل زخم با گاز پر نشود ترشحات در این محل جمع شده و بوی بد می‌گیرد. قبل از انجام پانسمان بیمار می‌تواند حمام کرده و داخل زخم را شستشو دهد یا در وان آب گرم و نمک یا کمی بتادین بنشیند. در این روش بعد ازگذشت دو الی سه ماه زخم ترمیم خواهد شد.

جراحی به روش بسته

در این روش هم کاملا شبیه جراحی بسته، سینوس بطور کامل تخلیه می‌شود اما محل جراحی به وسیله بخیه بسته می‌شود. هر چند می‌توان متناسب با نظر جراح از درن برای خارج کردن ترشحات استفاده کرد و با گذشت ۱۰ تا ۱۴ روز بعد از جراحی می توان بخیه ها را کشید.

مراقبت های بعد از عمل جراحی

در روش جراحی باز، پانسمان اولیه به طور معمول بعد از گذشت یک تا دو روز پس از جراحی توسط جراح تعویض خواهد شد. همچنین زخم با سرم نمکی و گاهی بتادین شستشو داده می شود وسپس پانسمان خواهد شد، هر چند توصیه می شود از بتادین کمتری استفاده شود .

همچنین باید تمام موارد زیر در دوران نقاهت بعد از عمل به درستی انجام شود:

  • مصرف داروها طبق دستور پزشک
  • پرهیز از نشستن طولانی و ایجاد فشار در ناحیه زخم
  • استفاده از توالت فرنگی
  • خوابیدن به روی شکم (حداقل تا ۴۸ ساعت)
  • رعایت بهداشت و تعویض مرتب پانسمان
  • از بین بردن موهای زائد (در برخی از موارد جراح موهای لبه زخم را می سوزاند تا از رشد موها به داخل جلوگیری کند)
  • داشتن تحرک کافی

بستن زخم کیست به وسیله فلپ

این روش به طور کلی در کیست های عود کرده یا دچار عارضه شده انجام می‌شود و برای ترمیم محل عمل کیست مویی از آن استفاده می‌شود. احتمال بازگشت بیماری در این روش بسیار کم است اما در مقابل اثرات پوستی بیشتر بر روی بدن بیمار باقی می ماند. لذا انجام این روش در خانم ها از استقبال کمتری برخوردار است.

بیمار در روزهای اولیه پانسمان دارد و گاهی پزشک مربوطه برای بیمار درن (یک لوله لاستیکی یا پارچه ای) برای تخلیه ترشحات میگذارد که پس از کاهش ترشحات میتوان آن را خارج کرد. بسیاری با گذاشتن درن موافق نیستند زیرا همان گونه که درن ترشحات درونی را خارج می‌کند، می‌تواند آلودگی بیرونی را هم به داخل هدایت کند. (به علت نزدیکی این ناحیه به مقعد) به همین علت باید مراقب بود که زخم آلوده نشود و شاید بهتر است هرگز از درن استفاده نشود.

عوارض بعد از عمل جراحی

باید توجه داشت که انجام جراحی به طور معمول با عوارض متعددی همراه است که در ادامه به شرح آن می پردازیم:

  • ایجاد عفونت
  • ترمیم ضعیف زخم
  • بازگشت دوباره بیماری

هر چند در خاتمه باید خاطر نشان کرد که انجام جراحی از طریق روش مناسب می تواند احتمال بازگشت بیماری و همچنین عوارض پس از جراحی را تا میزان چشمگیری کاهش داد.

درمان کیست مویی با دارو

همان گونه که می‌دانیم استفاده از آنتی بیوتیک و مسکن، از روش های مرسوم درمان این بیماری به حساب می‌آید. اما باید به این نکته اشاره نمود که به طور حتم استفاده از آنتی بیوتیک نیازمند یک دوره کامل می‌باشد. به گونه ای که در صورت از بین رفتن احساس درد نیز باید دوره مصرف آنتی بیوتیک را کامل نمود.

در این مجال باید خاطر نشان کرد که در بیشتر موارد مصرف دارو به منزله دستیابی به درمان قطعی نیست و تنها باعث برطرف شدن عفونت و یا احساس درد بطور موقت خواهد شد.

از این رو می‌توان از محلول ید Iodex یا Iodine به همراه پانسمان نیز استفاده کرد. توصیه می‌شود از این محلول هنگام شب استفاده کنید و بعد از آن نیز یک دستمال گرم بر روی کیست قرار دهید تا هم باعث کاهش درد شود و هم از کثیف شدن لباس جلوگیری شود.


https://teletype.in/@darmanclinic/L51SyNPJ6Ln

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.